Het schooljaar is begonnen! De batterij is (hopelijk) opgeladen, de voorbereidingen worden getroffen...
Tijd_voor_Geschiedenis

anne@vo-digitaal.nl

instructievoorkant

Het schooljaar is begonnen!

De batterij is (hopelijk) opgeladen, de voorbereidingen worden getroffen en de eerste mailtjes druppelen binnen.

Wij hebben er zin in en u hopelijk ook!

De handigste tips & tricks
In elke nieuwsbrief vindt u voortaan een instructievideo met daarin handige tips & tricks voor het gebruik van de methode.

In de toekomst gebruiken we deze video's ook om u op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen en functies binnen Tijd voor Geschiedenis.

Om uw geheugen op te frissen gaat de eerste instructievideo over het aanmaken
van klassen en het aanmelden van leerlingen.

Exploring_Time_TTO pdf-functie_1 fabriekka

History in the making!

Nieuw:
TvG als PDF

Nieuw:
KA in TvG!

Exploring Time

Dit schooljaar starten de eerste scholen met Exploring Time, de TTO-variant op Tijd voor Geschiedenis!

We hebben naar jullie feedback geluisterd en presenteren daarom met trots een échte TTO-methode gebaseerd op:

1. CLIL (content and language integrated learning)
Correct register en jargon en aandacht voor talige aspecten

2. EIO (Europese en internationale oriëntatie)
Wereldburgerschap, verder kijken dan alleen Nederland

Neem voor meer informatie contact op met guus@vo-digitaal.nl of vraag onder vermelding van 'Exploring Time' gratis uw demo-account aan!

Paragraaf als .pdf

Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat er de behoefte bestaat om opdrachten, teksten of paragrafen als PDF te printen. Nu blijven we natuurlijk een digitale methode, maar ook wij kunnen ons vinden in jullie verzoek!

Wanneer u op een (tekst)pagina bent ziet u, vanaf heden, rechts bovenin de mogelijkheid een paragraaf als .pdf te downloaden. Dit kan zowel met als zonder antwoorden.

Opdrachten verbergen
Daarnaast kan zowel u als uw leerling vanaf heden de opdrachten in een paragraaf verbergen. Dit maakt het voor uw leerlingen nog makkelijk om een tekst te leren.

Ook deze functie kunt u rechtsboven in een paragraaf terugvinden!

Kenmerkende aspecten:

Misschien wel de meeste gestelde vraag door docenten: "Gaan jullie in de onderbouw ook met de kenmerkende aspecten werken?"

Het antwoord: JA
En niet zomaar een opsomming, maar volledig geïntegreerd in de stof.

Waar?
Bovenaan een paragraaf kunt u vanaf heden het kopje 'kenmerkende aspecten' vinden. We gaan hier middels opdrachten, bronnen of voorbeelden in op de kenmerkende aspecten die bij de betreffende paragraaf horen.

Wij hopen dat dit nuttig is voor u en uw leerlingen en we horen graag wat jullie er van vinden.

Veel succes!

sfeerimpressie2015

VO-Digitaal Academy

Save the date: 2 februari 2016
Na het succes van vorig jaar organiseren wij ook dit jaar de VO-Digitaal Academy!

Tijdens deze nascholingsdag verzorgen wij, naast een zeer smakelijke lunch en borrel, ook workshops, presentaties & inspirerende sessies.

Tipje van de sluier
Wij zijn erg verheugd om alvast de eerste spreker te onthullen; hij is de bekendste trendwatcher van Nederland, een van de 25 meest creatieve Nederlanders, een van de 30 meest invloedrijke mensen in de financiële industrie en daarnaast een ontzettend inspirerend persoon! We hebben het over Adjiedj Bakas!

2 februari 2016 - Orpheus Theater te Apeldoorn. Meer informatie volgt snel!

De officiële aanmeldingsprocedure zal binnenkort van start gaan, maar u kunt vast uw plaats reserveren door een reply, met uw contactgegevens, op deze mail te sturen!