Wat een enthousiasme! Terugblik VO-Digitaal AcademyOp dinsdag 2 februari 2016 waren wij samen met ru...

guus@vo-digitaal.nl

DSC_3601 DSC_3564

Wat een enthousiasme!

Terugblik VO-Digitaal Academy
Op dinsdag 2 februari 2016 waren wij samen met ruim 110 geïnteresseerde docenten uit alle hoeken van het land te gast in het Orpheus Theater in Apeldoorn.

We begonnen de dag met een inspirerend verhaal van Marcel van Herpen over hoe je als docent écht contact krijgt met je leerlingen. Daarna was het tijd voor een aantal workshops, afgewisseld met een lekkere lunch! We sloten de dag af met key-note speaker Adjiedj Bakas, die ons meenam in zijn vooruitblik op het jaar 2016!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en willen via deze weg onze deelnemers nogmaals hartelijk danken voor hun enthousiasme, interesse en bijdrage aan de dag!

Save the date!
Geloof het of niet, maar de voorbereidingen voor de volgende Academy zijn alweer in volle gang! Deze editie krijgt u als deelnemer inspraak in het programma! Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief. Daarnaast halen wij de Academy dit keer naar het begin van het schooljaar:

Reserveer 8 november alvast in uw agenda!

nieuw-markerenalsgezien_1 nieuw-notitiesdelen nieuw-antwoordzichtbaar

Huiswerk aantal & gezien

Notities delen met collega's

Antwoord zichtbaar maken

Oplopende aantallen
Veel docenten gaven aan dat het getal achter huiswerk nakijken erg groot kan worden. Om dit te voorkomen blijft hier vanaf heden enkel nog het huiswerk van de afgelopen twee weken staan, eerder gemaakt huiswerk kunt u vervolgens via de link bovenin terugvinden.

Huiswerk gezien
Een nieuwe nakijk-optie is huiswerk gezien. Deze functie is voor docenten die vooral klassikaal nakijken. Deze functie geeft enkel een seintje naar de methode dat de docent het huiswerk heeft zien binnenkomen en het getal dus weg mag.

Notities deelbaar maken
Vanaf heden is het mogelijk om een notitie te delen met uw collega's. Wanneer u een notitie aanmaakt ziet u onderin deel deze notitie met collega's staan. Wanneer u dit aanvinkt kunnen collega's vervolgens zelf kiezen of ze de notities zien.

Notities bekijken
Wanneer u als docent een notitie van uw collega wilt zien gaat u naar de betreffende paragraaf en klikt u bovenin de pagina, in het notitie-menu, op notities collega's. Alle gedeelde notities van uw collega's zijn op deze manier terug te vinden in de paragraaf.

Antwoord tonen
Een andere nieuwe functie in Tijd voor Geschiedenis is het zichtbaar maken van een of meerdere antwoorden voor uw leerlingen in een paragraaf. Zweef met uw muis boven een opdracht om de mogelijkheden te ontdekken!

Mogelijkheden
Middels deze functie kunt u leerlingen al een antwoord geven voordat het huiswerk is nagekeken. Bijvoorbeeld wanneer u slechts een deel van een paragraaf maakt of wanneer u alleen bepaalde vragen klassikaal wilt gaan bespreken.

Bent u nog niet bekend met
Tijd voor Geschiedenis?

Tijd voor Geschiedenis is een digitale en interactieve geschiedenismethode voor havo en vwo (ook TTO). Door de mogelijkheden in differentiatie, interactieve bronnen, kaarten en opdrachten, extra materialen en nog vele andere handige functies biedt de methode veel ondersteuning aan zowel docent als leerling.

Vraag hier uw demo-account aan of neem contact op met guus@doit.eu voor een vrijblijvende toelichting van de methode op uw school!
ProfTvG