Actualiteiten Leerjaar 1 & 3 CE-Vragen 2016Eerste tijdvak Nieuwe paragraaf: De wereld in oorlog In ...
Website     |     Contact     |    

Tijd voor Geschiedenis nieuwsbrief #009

Telefoon
+31 (0)316 820993

E-mail
guus@vo-digitaal.nl
Website
https://www.tijdvoorgeschiedenis.nl/

gsinhetnieuws examens listentojapan

Actualiteiten 
Leerjaar 1 & 3

CE-Vragen 2016
Eerste tijdvak

Nieuwe paragraaf: De wereld in oorlog

In geheel leerjaar 1 en het hoofdstuk 'In de loopgraven' van leerjaar 3 zijn de actualiteiten geüpdatet. 

In leerjaar 1 zijn de actualiteiten voornamelijk terug te vinden onder het kopje 'Extra' onderaan de paragraaf. In leerjaar 3 zijn ze terug te vinden onder 'Geschiedenis in het nieuws'.
De CE-Vragen van het vorige examen zijn toegevoegd aan de historische context Duitsland. 

Wij hebben er voor gekozen om alleen de vragen uit het eerste tijdvak in Tijd voor Geschiedenis te zetten. Dit geeft u ruimte om de vragen van het tweede tijdvak voor uw eigen schoolexamen te gebruiken.  
In leerjaar 3 is vanaf heden in hoofdstuk '4. Nooit Meer' een nieuwe paragraaf te vinden. Paragraaf '4.7. De wereld in oorlog' gaat dieper in op het verloop van WOII. 

Deze paragraaf is toegevoegd op aanvraag van een aantal docenten. Vanzelfsprekend bent u als docent vrij zelf te variëren in het aanbod.

Toetsen leerjaar 1:
D-toets, SO's, Proefwerken & Vragendatabank

Zoals u hopelijk weet zijn wij druk bezig met het toevoegen van toetsen aan Tijd voor Geschiedenis. Inmiddels wordt dit met de dag concreter en binnenkort zullen de eerste toetsen van leerjaar 1 verschijnen.
Wij maken een gevarieerde en overzichtelijke vragendatabank waarmee u zelf uw toets kunt samenstellen. Uit al deze vragen kristalliseren wij uiteraard zelf ook een d-toets, een SO en een proefwerk. 
1896

youtube-play-button-png-clipart-best-zqsZc2-clipart

Instructievideo's

Vorige week zijn er een aantal instructievideo's aan uw dashboard toegevoegd. Onder het kopje 'Overig' kunt u deze terugvinden bij Handleiding video's. Deze korte video's kunnen u hopelijk ondersteunen bij het gebruik van de methode. 

Zodra de toetsen online verschijnen zullen wij zo snel mogelijk een instructievideo online plaatsen met uitleg over het instellen en afnemen van de toetsen. 

unclesam

VO-Digitaal Academy
8 november - Orpheus Theater (Apeldoorn)

Hopelijk heeft u of uw collega de afgelopen week mijn uitnodiging ontvangen voor de VO-Digitaal Academy. Vanuit verschillende hoeken van het land kreeg ik al de vraag of deze dag ook voor huidige gebruikers van de methode is: jazeker!

Tijdens de Academy splitsen wij de groepen in het ochtendprogramma op; huidige gebruikers gaan met elkaar en de auteurs in gesprek over onze ontwikkelingen en toekomstplannen. Docenten die de methode niet kennen krijgen een toelichting van alle mogelijkheden. In het middagprogramma gaan wij aan de slag met Actief Historisch Denken, hierbij maken wij dit jaar gebruik van opdrachten uit zowel de onder- als bovenbouw. Maarten van Rossem sluit de dag af.

Zoals altijd verzorgen wij de lunch, (eventueel) uw uitrijkaart en de borrel. Kent u een vakgenoot op uw of een collega-school die de methode nog niet kent? Neem deze dan gerust mee!


Hopelijk zie ik u daar!