HOW2: Nakijken & Herkansen Uit de reeks instructievideo's bespreken wij deze nieuwsbrief het nakijke...
ProfTvG_1

anne@vo-digitaal.nl

instructievoorkant

HOW2: Nakijken & Herkansen

Uit de reeks instructievideo's bespreken wij deze nieuwsbrief het nakijken en herkansen van huiswerk. We laten zien op welke drie manieren u huiswerk kunt nakijken: door de leerling zelf, handmatig of via 'horizontaal nakijken'. Daarnaast laten we u zien hoe u leerlingen een opdracht kunt laten herkansen en ziet u de nieuwe functie die inzicht geeft in wat een leerling heeft aangepast in zijn herkansing.

Heeft u vragen over deze of andere onderwerpen, neem dan gerust contact op met onze adviseur. Bent u nog niet bekend met Tijd voor Geschiedenis, maar wilt u graag meer weten? Bekijk dan onze site of maak een afspraak met guus@doit.eu!

Homo_Naledi Voor_Herkansing Voortgang

Sterrenmens!

Vorige antwoord

'Opdrachtenbalk'

Homo Naledi
In september werd bekendgemaakt dat er in Zuid-Afrika een onbekende voorouder van de moderne mens ontdekt is. In Tijd voor Geschiedenis kunt u nu al verdiepende informatie en een bronnenoefening over deze zogenaamde 'sterrenmens' vinden voor u en uw leerlingen.

U vindt de homo naledi in Hoofdstuk 2 - Paragraaf 2 (Leerjaar 1):

Over natuur, vuur en cultuur.
Inzicht in herkansing
Vanaf heden is het mogelijk om het 'vorige antwoord' te zien wanneer een leerling een herkansing heeft gemaakt.

Door deze toevoeging wordt inzichtelijk gemaakt wat een leerling (hopelijk) in zijn of haar herkansing geleerd heeft.

U kunt dit bij de betreffende opdracht terugvinden. In deze instructievideo vertellen we u alles over nakijken & herkansen.

Welke opdracht moet nog?
Een andere nieuwe functie in Tijd voor Geschiedenis is het inzicht in de voortgang binnen een paragraaf:

Wanneer leerlingen in een paragraaf opdrachten maken zien ze nu links een balk. In de balk kunnen ze zien welke opdrachten ze al gemaakt hebben en hoeveel ze er nog moeten maken!

Daarnaast kom je door op de opdracht in de balk te klikken direct bij betreffende opdracht terecht!

U komt toch ook?

Dinsdag 2 februari organiseren wij de VO-digitaal Academy. Tijdens deze compleet verzorgde studiedag presenteren wij Tijd voor Geschiedenis, zijn er interessante workshops (o.a. Actief Historisch Denken & Flipping the classroom) en komen er boeiende sprekers. Daarnaast verzorgen wij uw lunch en sluiten we af met een borrel!

De VO-digitaal Academy is voor alle docenten, ook zeker docenten die de methode al gebruiken!