Welkom terug! De zomervakantie leek ook dit jaar weer voorbij te vliegen. Hopelijk heeft u ondanks h...

guus@vo-digitaal.nl

Welkom terug!

De zomervakantie leek ook dit jaar weer voorbij te vliegen. Hopelijk heeft u ondanks het matige weer in Nederland toch een heerlijke en bovenal rustgevende vakantie gehad.

Inmiddels zijn veel docenten druk bezig met de voorbereiding en staat een deel zelfs al weer een weekje voor de klas. Daarom hebben wij geen tijd te verliezen en vertellen we u graag wat wij in de zomervakantie vernieuwd hebben in Tijd voor Geschiedenis!

paint-splatter opslaaninleveren Namenaanuit

Nieuw schooljaar, Nieuw likje verf

Opslaan + inleveren & PDF's

Horizontaal nakijken

Om een duidelijker onderscheid te maken tussen tekst, opdrachten en bronnen gebruiken wij een nieuwe lay-out. Het geheel oogt nu rustiger en overzichtelijker en dat zal de concentratie ongetwijfeld bevorderen.

Ook is het nu mogelijk om de kaders bovenin een paragraaf in te klappen. Bent u te enthousiast geweest in uw notities? Ook deze zijn vanaf nu in- en uitklapbaar!
Leerlingen konden hun huiswerk altijd al onderaan de paragraaf opslaan en inleveren, maar dat kan vanaf nu ook middels de balk aan de linkerkant van het scherm. Dat scheelt weer wat scrollwerk!

In die linkerbalk zijn ook de PDF's per paragraaf te downloaden. Hier kunt u kiezen voor tekst, tekst + opdrachten of tekst + opdrachten + antwoorden.
Horizontaal nakijken kon al een tijdje door in 'Cijfers' op een paragraafnaam te klikken, maar de functie is nu ook te vinden onder 'Huiswerk nakijken'.

Daarnaast hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om de opdrachten zonder de naam van de leerlingen te laten zien. Hierdoor kunt u in de les voorbeelden van een goed of fout antwoord laten zien.

Herziening Leerjaar 2
In leerjaar 2 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. De grootste verandering is dat hoofdstuk 2 alleen maar over 'De Ontdekkingsreizen' gaat en dat 'De Renaissance' er uit is. De renaissance, het humanisme en de reformatie staan centraal in hoofdstuk 3. Hoofdstuk 4 draait alleen om 'De Opstand'. Hierdoor is er een hoofdstuk toegevoegd, maar is de stof beter verspreid en is er meer aandacht voor moeilijke onderwerpen. Dit betekent ook meer opdrachten over deze onderwerpen, zodat leerlingen hier beter mee kunnen oefenen.

Daarnaast is het taalgebruik en zijn de (moeilijke of lange) zinnen in leerjaar 2 aangepast en zijn er diverse tips bijgekomen. Ook zijn de invulsamenvattingen aangepast tot een werkelijk ondersteuningsniveau. Leerjaar 2 is hierdoor een stuk toegankelijker geworden voor havisten.

Antwoordmodel Leerjaar 3 + Update Tussen Koning & Kiezer
Het antwoordmodel van leerjaar 3 is aangepast om leerlingen in te laten zien dat er naast een correct antwoord tegelijkertijd een beter antwoord bestaat. Bij veel van de opdrachten in leerjaar 3 geven wij nu eerst een 'voorbeeld van een kernantwoord' en daaronder een 'voorbeeld van een juist uitgebreid antwoord' - dit ook indachtig Actief Historisch Denken.

Differentiatie zit hem daardoor niet enkel in de formulering van de opdracht, maar vooral in de formulering van het antwoord.

Daarnaast heeft hoofdstuk 2. Tussen Koning & Kiezer recent een update gehad: 'Geschiedenis in het nieuws' is geactualiseerd met recente gebeurtenissen en zijn er diverse 'Keuzeactiviteiten' toegevoegd.

Glazenbol toetsen youtube-play-button-png-clipart-best-zqsZc2-clipart

Tijd voor VMBO

Toetsen en keuzeactiviteiten

Instructievideo's

De vraag naar een vmbo-editie van Tijd voor Geschiedenis krijgen wij ontzettend veel. Aan het einde van vorig schooljaar hebben wij de knoop doorgehakt en een prachtig team samengesteld van vmbo-auteurs.

Tijdens onze studie- en inspiratiedag de VO-Digitaal Academy geven wij een preview van de vmbo-editie. Deze dag zal afgesloten worden met een humoristisch doch scherpe lezing van niemand minder dan Maarten van Rossem. U bent deze dag natuurlijk van harte welkom. Aanmelden is voor u als docent kosteloos en kan op www.vo-d.nl.
Achter de schermen werken wij hard aan de toetsen binnen Tijd voor Geschiedenis. Wij zullen beginnen met (diagnostische/formatieve) toetsen voor leerjaar 1 en breiden dit vervolgens uit. U mag binnenkort de eerste toetsen verwachten!

Daarnaast zijn de keuzeactiviteiten uit leerjaar 3 docenten zo goed bevallen dat wij deze gaan uitbreiden. Deze uitbreiding doen wij in leerjaar 3 zelf, maar ook leerjaar 1 & 2 krijgen de komende jaren hun eigen keuzeactiviteiten! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een propagandaposter of een liedtekst schrijven.
Inmiddels zitten er ontzettend veel functionaliteiten in Tijd voor Geschiedenis. Hoeveel u hier van gebruikt is helemaal aan uzelf, maar dan moet u natuurlijk wel weten dat het bestaat en hoe het werkt.

Daarom zullen er binnen enkele weken diverse instructievideo's verschijnen waarin wij u door de techniek van de methode heen loodsen.

bannersmallvoacam